werkwijze basisontwerp

Intake
Tijdens de intake inventariseer ik de ruimte en maken we een programma van behoeften en wensen. Daarnaast maak ik foto’s, een snelle indelingsschets en meet ik de ruimte op. De intake is de start voor het basisontwerp of het interieurontwerp.

Moodboard en kleur- en materiaalconcept
Het moodboard geeft een beeld van de te creëren sfeer en de daarbij behorende kleuren en materialen. De uiteindelijke invulling door middel van specifieke meubels, accessoires en verlichting werk ik binnen een interieurontwerp uit. Het moodboard en kleur- en materiaalconcept nemen we, samen met de indelingsschets, door tijdens de bespreking van het basisontwerp.

Indelingsschets
Er zijn meerdere mogelijkheden om een ruimte in te delen. Aan de hand van de inventarisatie en het programma van behoeften en wensen maak ik een indelingsschets. De indelingsschets nemen we, samen met het moodboard en kleur- en materiaalconcept, door tijdens de bespreking van het basisontwerp. Tijdens deze bespreking ontvang je een persoonlijk advies en kan er een keuze worden gemaakt voor het interieurontwerp.

Bespreking basisontwerp
We nemen het basisontwerp samen door. Uiteraard krijgt je het basisontwerp in een handige map.

In overleg kan ik het basisontwerp verder uitwerken tot een interieurontwerp, bestaande uit een plattegrond inclusief indelingsplan op schaal, persoonlijk kleur- en materiaalplan, verlichtingsplan en een persoonlijk meubel- en accessoireplan.